Random-IT Random-IT

FAQ

 • Wat is spyware?
  Spyware is de verzamelnaam voor programma's die zichzelf in uw computer nestelen met als doel informatie over de gebruiker(s) te verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar de maker, die hoopt interessante bankgegevens. De meeste Spyware is niet direct schadelijk voor uw computer.

 • Wat doet een virusscanner?
  Een virusscanner zorgt ervoor dat u computer vrij blijft van virussen. Door middel van updates zorgt de software ervoor dat ook de nieuwste virussen herkend worden. Zodra een virusscanner een virus ontdekt, zal deze worden verwijdert, of in quarantaine worden gezet. Als een website een virus bevat, zal het virus worden geblokkeerd en de website waarschijnlijk niet goed meer worden vertoond.
  Er zijn een flink aantal virusscanners op de markt. De bekendste zijn: NOD32, Symantec Norton, McAfee, AVG en Trend-Micro.

 • Wat is een firewall?
  Een firewall is een programma of een netwerk-component dat ervoor zorgt dat alleen toegestane software en processen toegang krijgen tot het internet of externe netwerk. Dit zorgt ervoor dat u minder kwetsbaar bent tegen hackers en electronische diefstal.

 • Wat is een domeinnaam?
  Een domeinnaam is het adres van een website. Door dit adres in te typen kunt u een website vinden. Ook kunt u websites vinden via zoekmachines, die lijsten bijhouden van websites en hun adressen. Een domeinnaam kunt u niet kopen, alleen maar huren. Hiervoor betaalt u maandelijk of jaarlijks een bedrag. Het huren van een domeinnaam kunt u jaarlijks opzeggen, meestal uiterlijk één maand voor de automatische verlenging.

  Random-IT biedt haar klanten domeinnaam-registratie en hosting tegen zeer scherpe tarieven!

 • Wat is (website) hosting?
  Hosting is het beschikbaar stellen van server-ruimte voor een website of bestanden. In ideale omstandigheden is een host-server een krachtige computer die voorzien is van een supersnelle en dubbele internet-aansluiting. Deze server wordt door de exploitant 24 uur per dag in de gaten gehouden om een optimale werking te garanderen. U kunt een klein stukje van deze server-ruimte en capaciteit huren voor het hosten van uw website.

  Random-IT biedt haar klanten hosting op één van onze eigen servers!

 • Wat is Linux?
  Linux is een besturingssysteem, ontwikkeld door de Fin Linus Torvalds. Linux is gratis te gebruiken via de GNU General Public License (GPL), en wordt constant verbeterd door Linux-werkgroepen. Linux is populair vanwege de stabiele werking en wordt vooral gebruikt voor server-toepassingen.

Random-IT
Random-IT